Terug

Volg Vandaag Inside

Heerenveen wint na teleurstellende weken overtuigend van ADO

Heerenveen wint na teleurstellende weken overtuigend van ADO

6 mrt 2021, 23:04

Sc Heerenveen heeft ten koste van ADO Den Haag de eerste zege in de Eredivisie geboekt sinds 6 februari. Na een aantal teleurstellende resultaten werd het nu 3-0 voor de Friezen, die zich herstelden van de kansloze nederlaag van woensdag in de halve finales van de KNVB-beker tegen Ajax (0-3).

Siem de Jong opende de score al in de achtste minuut met een schot met links en een kwartier voor tijd werd het duel beslist door Henk Veerman, die profiteerde van een fout van ADO-aanvoerder Marko Vejinovic. Joey Veerman bepaalde in de 89e minuut de eindstand met een beheerste schuiver. Het doelpunt van Joey Veerman betekende de 900e treffer ooit van Heerenveen in de Eredivisie.

Op het moment dat Henk Veerman voor de 2-0 tekende was Siem de Jong al gewisseld, vermoedelijk met een liesblessure. Hij werd vervangen door Rami Hajal.

Heerenveen verloor vorig weekend met 4-1 van PEC Zwolle en speelde twee weken geleden na een voorsprong thuis met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. ADO Den Haag wacht al sinds 9 januari op een overwinning. De ploeg van trainer Ruud Brood heeft dit seizoen pas twee keer gewonnen en nog nooit eerder won de club zo weinig in de eerste 25 competitieduels. De voorsprong op nummer 18 FC Emmen bedraagt nog maar 2 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.