Terug

Volg Vandaag Inside

Heerenveen ontvangt doodsbedreiging in zaak rondom ontslagen mascotte

Heerenveen ontvangt doodsbedreiging in zaak rondom ontslagen mascotte

15 sep 2022, 17:00

Sc Heerenveen heeft donderdag een doodsbedreiging binnengekregen. Die bedreiging staat volgens de Friese voetbalclub in verband met de rechtszaak tussen Heerenveen en mascotte Heero.

Heerenveen ontsloeg de 52-jarige man die 22 jaar in het mascottepak zat. Volgens de leiding was een onwerkbare situatie ontstaan. De man stapte na het ontslag naar de rechter en woensdag werd hij in het gelijk gesteld, waardoor Heerenveen hem weer in dienst moet nemen.

"Heerenveen kiest er bewust voor om dit naar buiten te brengen, omdat de club kenbaar wil maken dat er hiermee nu een grens is overschreden", aldus de club over de doodsbedreiging. "Er is de laatste weken op bijna jolige wijze verslag van deze zaak gedaan, waarbij de club vindt dat de beeldvorming helaas ernstig vertroebeld is geraakt. De veiligheid van al onze medewerkers staat voorop. Er is bij de politie dan ook direct melding van deze bedreiging gemaakt."

Heerenveen vindt het niet correct dat in de verhalen over de rel rond de mascotte personen binnen de club meerdere keren met naam en toenaam zijn genoemd. "De bedreiging is een absoluut dieptepunt in deze voor alle betrokken partijen vervelende zaak", meldt de club. "Zoals reeds gemeld verschilt de clubleiding van mening met de uitspraak van de rechter, maar wordt deze uitspraak wel gerespecteerd. In dit kader zal op korte termijn een afspraak gepland worden om te kijken hoe de betreffende medewerker zijn werkzaamheden kan hervatten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.