Terug

Volg Vandaag Inside

Heerenveen haalt Rienstra naar Friesland

Heerenveen haalt Rienstra naar Friesland

15 aug 2018, 18:16

HEERENVEEN (ANP) - Ben Rienstra speelt komend seizoen bij sc Heerenveen. De Friese eredivisieclub meldt dat de 28-jarige middenvelder een contract tekent tot medio 2021. Rienstra komt over van AZ. Hij kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Willem II.

In Tilburg maakte Rienstra tien doelpunten in dertig wedstrijden. ,,Ben beschikt over scorend vermogen en heeft de afgelopen jaren in Nederland een goede cv opgebouwd", zegt technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen. ,,Het is mooi dat we deze allround middenvelder kunnen toevoegen aan onze selectie."

De in Alkmaar geboren Rienstra speelde in de jeugd voor Ajax en AZ, maar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij Heracles Almelo. Van 2010 tot de zomer van 2014 was hij Heraclied. Na een seizoen bij PEC Zwolle haalde AZ Rienstra naar zijn geboortestad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.