Terug

Volg Vandaag Inside

Heerenveen en Sparta scoren niet in openingswedstrijd Eredivisie

Heerenveen en Sparta scoren niet in openingswedstrijd Eredivisie

5 aug 2022, 22:03

De openingswedstrijd in de Eredivisie tussen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam heeft geen winnaar en ook geen doelpunten opgeleverd (0-0).

Beide clubs wisten nauwelijks kansen te creëren in het Abe Lenstra-stadion. Heerenveen opende vorig seizoen ook de competitie, toen won het met 1-0 bij het gepromoveerde Go Ahead Eagles.

Kees van Wonderen, de trainer die toen bij Go Ahead op de bank zat, debuteerde vrijdagavond als hoofdcoach van Heerenveen. Hij zette twee zomeraanwinsten in de basis: doelman Andries Noppert en aanvaller Mats Köhlert. Sparta, dat afgelopen seizoen dankzij een indrukwekkende eindsprint onder trainer Maurice Steijn ontsnapte aan degradatie, trok deze zomer maar liefst twaalf nieuwe spelers aan. Vijf daarvan stonden in Friesland in de basis, onder wie oud-international Jonathan de Guzman.

Vlot lopende aanvallen waren schaars in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023. Sparta voetbalde wat beter, maar kansen wist de ploeg van Steijn amper te creëren.

Heerenveen was voor rust alleen een keer gevaarlijk via Köhlert, wiens schot in de korte hoek werd gepareerd door de nieuwe Sparta-keeper Nick Olij. In de tweede helft kreeg Sydney van Hooijdonk een vrije schietkans, maar de spits raakte de bal niet vol.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.