Heerenveen bezorgt Stam eerste puntenverlies

9 feb 2019, 21:33

HEERENVEEN (ANP) - Jaap Stam is ook na zijn vierde wedstrijd als trainer van PEC Zwolle nog ongeslagen. Na drie achtereenvolgende zeges verspeelde de Overijsselse club wel voor het eerst punten na de winterstop. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen eindigde onbeslist: 1-1.

Heerenveen opende na een half uur spelen de score. Sam Lammers zag zijn inzet nog worden gestopt door doelman Mickey van der Hart, maar Michel Vlap was attent en werkte de bal in de rebound alsnog in het doel. Voor de middenvelder was het zijn tiende doelpunt van het seizoen. Vorig weekeinde scoorde Vlap tegen Vitesse (2-2) ook.

De thuisploeg leek met een voorsprong te gaan rusten, maar Zwolle sloeg in blessuretijd toe. Thomas Lam stond bij een hoekschop ongedekt en kon de bal in het doel koppen. Zwolle maakte in de vorige wedstrijd tegen FC Utrecht ook al het verschil in de blessuretijd, toen van de tweede helft. Mike van Duinen scoorde toen twee keer.

Heerenveen en Zwolle kregen na rust allebei kansen op de zege, maar doelpunten vielen niet meer. Zwolle behoudt twee punten voorsprong op Heerenveen en staat tiende.