Terug

Volg Vandaag Inside

'Heel erg verrast dat ik weer in beeld ben bij Oranje'

'Heel erg verrast dat ik weer in beeld ben bij Oranje'

7 sep 2020, 10:18

Henk ten Cate is naar eigen zeggen heel erg verrast dat hij weer in beeld is gekomen als bondscoach van Oranje. "Als het inderdaad zo is, is het heel eervol natuurlijk", liet de 65-jarige Amsterdammer zondagavond in het tv-programma Studio Voetbal van de NOS weten. "Ik vind dat spelers in dit opzicht het beste referentiekader zijn. Dus hartstikke leuk, maar absoluut onverwacht. Ik heb er daarom ook totaal nog niet over nagedacht."

Op zondagochtend maakte de voormalige perschef van Oranje, Kees Jansma, in de nieuwe online talkshow van Voetbal International bekend dat de spelersraad een voorkeur voor Ten Cate heeft als opvolger van Ronald Koeman (naar FC Barcelona). Dat bericht werd later op de dag ontkend door international Marten de Roon. Dat is echt onzin", zei de middenvelder van Atalanta Bergamo. "Wij hebben echt geen voorkeur. We hebben geen naam genoemd. Dat is gewoon niet zo."

Ten Cate benadrukte dat hij "bij toeval" te gast was in het praatprogramma, op de dag dat zijn naam nadrukkelijk in verband met Oranje werd gebracht. Hij zat naar eigen zeggen niet in de NOS-studio om nog eens extra te solliciteren naar de baan als bondscoach. "Deze afspraak is drie weken geleden al gemaakt."

Eervolle baan

Ten Cate was drie jaar geleden al bijna bondscoach van het Nederlands elftal. Hij had zelfs de toezegging van Hans van Breukelen, de toenmalige technisch directeur van de KNVB, die uiteindelijk toch voor Dick Advocaat koos. Ten Cate had het bewuste gesprek met de oud-doelman opgenomen en deelde dat later met de media.

Ten Cate noemde de functie van bondscoach van Nederland de meest eervolle baan voor een trainer die er bestaat. "Ik denk dat Oranje nu over een groot aantal heel goede spelers beschikt. En vooral ook over jonge spelers, die elk jaar nog beter gaan worden. Dus als je aan mij vraagt of dit een goed moment is om in te stappen, zeg ik ja. Dit is een team waarmee je prijzen kunt gaan winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.