Terug

Volg Vandaag Inside

'Heeft Berghuis bad karma meegenomen naar Ajax?'

'Heeft Berghuis bad karma meegenomen naar Ajax?'

23 aug 2021, 08:40

De tweede speelronde van de Eredivisie is alweer achter de rug. Hugo Borst blikt in zijn column in het AD terug op wat hij heeft gezien afgelopen weekend en maakt een wel heel bijzondere vergelijking tussen Ajax, Feyenoord en de rol van Steven Berghuis.

'Net Feyenoord, dat Ajax', kopt Borst in zijn wekelijkse artikel. De voetbalcolumnist trekt een interessant parallel tussen de Rotterdammers en Amsterdammers. 'Ajacieden die flipperkastvoetbal spelen. Het kon niet waar zijn', refereert de Spartaan aan de wedstrijd FC Twente - Ajax van afgelopen weekend. Ajax verloor 2 dure punten in Enschede en topspelers als Dušan Tadić en Daley Blind konden niet het verschil maken.

In tegenstelling tot Ajax ziet Borst dat Feyenoord wel goed voetbal speelt. 'Bij Feyenoord spelen ze al jaren flipperkastvoetbal. En nu ineens niet meer. De Kuip is de Arena. Feyenoord lijkt verlost van een vloek.' De Rotterdammers staan op de drempel van kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League en verloren nog geen punt in de Eredivisie.

'Zou het kunnen dat Berghuis bad karma heeft meegenomen naar Ajax', aldus de 59-jarige criticus. 'Feyenoord speelt Ajax-voetbal. Het in De Kuip bekende flipperkastvoetbal wordt in Enschede gespeeld. Goh net Feyenoord dat Ajax. Hoe loopt dit af?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.