Terug

Volg Vandaag Inside

'Hattrick Linssen is beloning voor 5 maanden hard werken'

'Hattrick Linssen is beloning voor 5 maanden hard werken'

24 dec 2020, 01:06

Dick Advocaat was na de zege op sc Heerenveen (3-0) vooral blij voor Bryan Linssen. De aanvaller die zo op zoek was naar vorm én doelpunten, maakte in de tweede helft een hattrick. "Hij heeft zich vijf maanden lang een slag in de rondte gelopen. En vandaag kreeg hij z'n beloning", zei de Hagenaar.

Linssen had sinds zijn overstap van Vitesse naar Feyenoord pas één keer gescoord, begin oktober tegen Willem II. De Limburger moest veel vaker dan hem lief was in de spits spelen, omdat Robert Bozenik al maanden geblesseerd is en Nicolai Jørgensen vaak met fysieke problemen kampt. De Deen haakte woensdagochtend af en dus werd Linssen ook tegen Heerenveen door Advocaat in de spits gezet.

"Hij is daar niet gelukkig mee. Maar hij loopt al maandenlang alle kanten op en werkt keihard", zei de trainer. "Vandaag schopt hij er drie in. Dit had hij heel hard nodig. Vooral die eerste was een geweldige goal. Voor hem en voor het elftal is het heel lekker om het jaar zo af te sluiten."

Advocaat hoopt dat hij er een spits bij krijgt als de transfermarkt op 1 januari weer opengaat. "Maar we moeten weer in een heel kleine vijver vissen, want er is niets", zo doelt Advocaat op de financiële situatie van Feyenoord. "Maar ik denk dat het bestuur ook wel heeft gezien dat we een heel fragiele groep hebben. Het is continu schuiven. Als Jantje fit is, valt Pietje weer weg. Dat is niet de manier om op dit niveau te werken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.