Terug

Volg Vandaag Inside

Hattrick-held Lewandowski laat Hertha kansloos

Hattrick-held Lewandowski laat Hertha kansloos

28 aug 2021, 21:07

Bayern München heeft Hertha BSC in de Bundesliga kansloos gelaten. De landskampioen versloeg op eigen veld de nog puntloze hekkensluiter met 5-0. Voor de thuisclub kwam de Poolse topschutter Robert Lewandowski drie keer tot scoren. De andere twee treffers kwamen op naam van Thomas Müller en de 18-jarige basisspeler Jamal Musiala.

Lewandowski heeft nu 301 goals gemaakt voor Bayern in alle competities. Clubicoon Gerd Müller, die onlangs overleed, staat op 566 treffers. Voor Lewandowski was het zijn vijftiende hattrick in de Bundesliga.

Bayern staat nu op 7 punten, evenveel als koploper Leverkusen en nummer 3 SC Freiburg. Jurgen Ekkelenkamp behoorde nog niet tot de selectie van Hertha BSC. Hij kreeg vrijdag zekerheid over zijn transfer van Ajax naar de Duitse club.

Voor het begin van de wedstrijd in München liet technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern doorschemeren dat de Oostenrijkse middenvelder Marcel Sabitzer mogelijk nog overkomt van RB Leipzig. De 27-jarige aanvoerder is buiten de selectie gelaten voor het duel zondag met VfL Wolfsburg, vermoedelijk om de komende transfer niet in gevaar te brengen. Bayern zou 16 miljoen euro voor Sabitzer willen betalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.