Terug

Volg Vandaag Inside

Hartproblemen bij voetballers op Cyprus

Hartproblemen bij voetballers op Cyprus

29 nov 2018, 12:55

HOOFDDORP (ANP) - Zeker drie voetballers die afgelopen seizoen voor clubs uit de hoogste afdeling op Cyprus hebben gespeeld, kampen met hartproblemen. De internationale spelersvakbond FIFPro roept de Cypriotische autoriteiten en de Europese voetbalbond UEFA op om hulp en snel onderzoek. De spelers zouden sinds de start van het afgelopen seizoen bepaalde middelen toegediend hebben gekregen om sneller te herstellen.

Volgens de FIFPro gebeurde dit bij zeker vier Cypriotische clubs die op het hoogste niveau actief zijn. Drie spelers kampen nu met een serieus hartprobleem. De internationale vakbond denkt dat die klachten zijn veroorzaakt door toedoen van het onbekende middel. De FIFPro wil zo snel mogelijk weten om welk middel het gaat, omdat andere spelers van de vier betrokken clubs mogelijk ook gevaar lopen.

De FIFPro en de Cypriotische spelersvakbond PASP voorzien de drie spelers met hartproblemen van medische en financiële hulp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.