Terug

Volg Vandaag Inside

Harde kritiek op Louis van Gaal: 'Het was eigenlijk een grote deceptie'

Harde kritiek op Louis van Gaal: 'Het was eigenlijk een grote deceptie'

7 jan 2023, 00:00

Zeljko Petrovic heeft zich in een uitgebreid interview met De Telegraaf kritisch uitgesproken over Louis van Gaal. De trainer denkt dat de manier van spelen onder Van Gaal een grote rol heeft gespeeld bij de uitschakeling op het WK in Qatar.

"Van Gaal had er de beschikking over een goede selectie met veel spelers van topclubs. Hij had prima het 4-3-3 systeem kunnen spelen", zegt Petrovic. "Maar Van Gaal zag in de aanpak met drie centrale verdedigers de grootste kans om wereldkampioen te worden. Het gevolg is dat een paar spelers niet heeft gevlamd, onder wie Frenkie de Jong. Diens WK was zeker niet sprankelend. Het was eigenlijk een grote deceptie."

Petrovic kent Van Gaal van een periode bij AZ. "Van Gaal introduceerde mij met de woorden: ’we hebben iemand op stage die denkt dat hij alles weet’. Ik herinner me nog precies hoe ik daar op reageerde. Ik zei: ’u maakt een foutje. Ik dénk niet dat ik alles weet. Ik weet alles’. Van Gaal was zo’n perfectionist dat hij ook maar één foutje niet tolereerde. Ik heb in de Lutte geleerd om op dezelfde manier als Van Gaal trainingen te gaan noteren."

"Nederland moet in mijn ogen gewoon vasthouden aan zijn filosofie van aanvallend en dominant voetbal. Dan worden we vanzelf weer toonaangevend. Als je steeds gaat switchen, blijft daar weinig van over en word je op alle fronten ingehaald", aldus Petrovic.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.