Terug

Volg Vandaag Inside

Harde kern NEC boycot catering in stadion wegens prijsverhogingen: 'Biertje €6,80'

Harde kern NEC boycot catering in stadion wegens prijsverhogingen: 'Biertje €6,80'

20 jan 2024, 17:48

De harde kern van NEC Nijmegen boycot de catering in het Goffertstadion wegens flinke prijsverhogingen. Zo is te zien op onderstaande foto's.

De club heeft via de website zich uitgebreid uitgelaten over de prijsverhogingen van horecapartner YveY. "YveY heeft te maken met een suikertaks die wordt opgelegd (van € 0,09 per liter naar € 0,26 cent per liter), stijgende bierprijzen en de schaarste van personeel waardoor prijzen stijgen. We hebben navraag gedaan bij grote eventorganisatoren in Nijmegen en Nederland. De gemiddelde prijs blijkt hoger te liggen dan in ons stadion en dat is naar onze mening een eerlijke vergelijking. Ook andere clubs en stadions hebben te maken met prijsstijgingen. Vergeleken met collega-clubs zit N.E.C. aan de positieve kant."

(Tekst gaat verder onder de foto's.)

"Dan de discussie over de herbruikbare bekers", vervolgen de Nijmegenaren. "Dit komt voort uit nieuwe reglementen. Die schrijven voor dat het per 1 januari 2024 verplicht is om een circulair systeem te hanteren waarbij bekers en verpakkingen retour komen voor hergebruik óf voor hoogwaardige recycling. Deze zorgen voor een duurdere aankoop, maar aangezien het om statiegeld gaat kun je dit geld terugkrijgen. De club en YveY zijn benieuwd naar de ervaringen van supporters en relaties met dit circulaire systeem. Dit is nieuw en zal dus niet direct perfect verlopen."

"We snappen de emotie en onvrede over de prijsverhoging, maar dan vooral over de manier waarop dit in de communicatie is gegaan. De communicatie omtrent de prijsverhoging was een slechte zaak en N.E.C. verwijt YveY dat het hierin nalatig is geweest richting de club en haar achterban", aldus NEC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.