Terug

Volg Vandaag Inside

Harde kern Ajax laat zich uit over wereldwijde schorsing Marc Overmars: 'Wij staan achter jou'

10 jan 2024, 08:50

Fanatieke supportersgroepen van Ajax hebben zich uitgelaten over het besluit van de FIFA om de schorsing van Marc Overmars wereldwijd te trekken. Overmars kan voorlopig zijn functie als technisch directeur van de Belgische voetbalclub Antwerp niet meer uitoefenen.

"Wij staan achter jou", schrijft Ultras Amsterdam in een story op Instagram. Ook Ajax Noord B (vak 112 tot en met 116), spreekt zijn steun uit richting Overmars. Op de story van dat profiel is een spandoek te zien waarin ook steun voor de technisch directeur wordt uitgesproken. "Marc one of us! Overmars voor altijd Ajacied", valt er te lezen.

De FIFA heeft de nationale schorsing die hij kreeg om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax wereldwijd overgenomen. Dat bevestigde een woordvoerder van de KNVB na eerdere berichtgeving door NRC. Antwerp wil vooralsnog niet reageren op het bericht. De club van trainer Mark van Bommel wil eerst de tijd nemen om de uitspraak te besturen, meldde een woordvoerder.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) legde Overmars op 16 november een schorsing van twee jaar op, waarvan één jaar voorwaardelijk. De KNVB droeg vervolgens de uitspraak over aan de tuchtcommissie van de FIFA, zoals de reglementen voorschrijven.

Beeld: Instagram Ultras Amsterdam

Beeld: Instagram Ultras Amsterdam

Beeld: Instagram Ultras Amsterdam

Beeld: Instagram Ultras Amsterdam

Eerder in Vandaag Inside onthulde Johan Derksen dat Overmars zijn allereerste dickpic stuurde naar Tanja Dik, de CEO van de Johan Cruijff ArenA. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.