Hansie Hansie met het Duitse vrouwenelftal naar halve finales EK

21 juli 2022, 00:00

Het Duitse vrouwenelftal heeft zich onder leiding van bondscoach Hansie Hansie (Martina Voss, red.) geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap. De achtvoudig Europees kampioen versloeg in Londen Oostenrijk met 2-0.Lina Magull maakte in de eerste helft met een schuiver de openingstreffer. Alexandra Popp zorgde vlak voor tijd na een fout van keepster Manuela Zinsberger voor de 2-0.

Duitsland treft op 27 juli in Milton Keynes in de halve finale de winnaar van de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. Die spelen zaterdag tegen elkaar in Rotherham.

De Duitse speelsters begonnen na een minuut stilte voor de overleden Duitse international Uwe Seeler als grote favoriet aan de wedstrijd in het Brentford Community Stadium. De ploeg van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg won in de groepsfase alle drie de wedstrijden met in totaal een doelsaldo van negen doelpunten voor en geen enkele tegen. Oostenrijk werd tweede in de groep met Engeland en stuurde Noorwegen naar huis.

Na de openingsfase waarin Duitsland sterker was, kwamen er kansen voor de Oostenrijkse speelsters van bondscoach Irene Fuhrmann die steeds meer durfden aan te vallen. Marina Georgieva kopte in de 13e minuut op de paal. Beide ploegen probeerden met snelle aanvallen de openingstreffer te forceren. Het lukte Duitsland. Door druk te zetten ontfutselde Klara Bühl de bal bij Carina Wenninger. Ze legde goed terug vanaf de achterlijn en Popp liet de bal slim lopen. Magull schoof de bal laag in de rechterhoek.

Meteen na de rust konden de Duitse speelsters op een comfortabele marge komen. Giulia Gwinn zag haar schot na 18 seconden op de paal belanden. Oostenrijk zette daarna aan en kreeg ook kansen. Na slecht uittrappen van de Duitse keepster Merle Frohms kreeg Barbara Dunst de bal voor de voeten. Haar schot van ver landde op de lat. Ploeggenote Sarah Puntigam raakte daarna met een schot de binnenkant paal.

Bij Oostenrijk verdwenen de krachten tegen het einde van de tweede helft. Duitsland kreeg in de counters mogelijkheden om met een tweede treffer de wedstrijd op slot te gooien. Bühl raakte met een schot de lat. Kort daarop miste de aanvalster een grote kans door links naast het doel te schieten. Door een blunder van Zinsberger maakte Popp er alsnog 2-0 van.