Terug

Volg Vandaag Inside

'Hansie Hansie' met Duitse vrouwenelftal naar EK-finale

'Hansie Hansie' met Duitse vrouwenelftal naar EK-finale

27 juli 2022, 22:55

Het Duitse vrouwenelftal heeft zich onder leiding van bondscoach Hansie Hansie (Martina Voss-Tecklenburg) geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap. De Duitse rekenden in de halve eindstrijd in Milton Keynes af met Frankrijk: 2-1. Frankrijk zorgde zaterdag in de kwartfinale, na verlenging, voor de uitschakeling van regerend kampioen Nederland (1-0).

Duitsland neemt het zondag op Wembley voor 90.000 supporters op tegen gastland Engeland, met de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman. De Duitse vrouwen kunnen de Europese titel voor de negende keer winnen. Eerder deden ze dat in 1989, 1991, 1995, 1997, 2001, 2005, 2009 en 2013. De Engelse voetbalsters wonnen nog nooit een EK of WK.

Frankrijk creëerde in de kwartfinale tegen Oranje nog kans op kans. Tegen Duitsland moest de ploeg het spel voor rust vooral aan de tegenstander laten. Alexandra Popp kreeg halverwege de eerste helft de eerste kans. Keepster Pauline Peyraud-Magnin redde goed op een vrije trap van de Duitse aanvoerster.

Popp had in de 40e minuut alsnog succes. De aanvalster kwam na een voorzet vanaf rechts van Svenja Huth voor haar directe tegenstander en schoot hard en hoog raak: 1-0. Frankrijk had tot dan toe weinig laten zien, maar kwam kort voor rust toch langszij. Kadidiatou Diani schoot uit de draai via de paal en de rug van doelvrouw Merle Frohms raak: 1-1.

In de tweede helft kwam het initiatief meer bij Frankrijk te liggen. Selma Bacha schoot de bal in de 63e minuut in kansrijke positie tegen verdediger Kathrin Hendrich aan. Direct daarna zag de lange verdedigster Wendie Renard een kopbal worden gestopt door Frohms.

Duitsland had aan de andere kant meer succes. Popp werd matchwinner door in de 76e minuut raak te koppen. De voorzet was wederom van Huth. Een Frans slotoffensief leverde niets meer op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.