Terug

Volg Vandaag Inside

Hans trekt conclusie na plaatsing voor het WK: 'Hij heeft de natie gered!'

Hans trekt conclusie na plaatsing voor het WK: 'Hij heeft de natie gered!'

16 nov 2021, 23:39

Hans Kraay jr. is onder de indruk van Steven Bergwijn na de 2-0 overwinning van Oranje tegen Noorwegen, waardoor het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK in Qatar.

Hans vindt dat Bergwijn heeft laten zien waarom hij beter aan de rechterkant kan spelen dan Donyell Malen. 'Bergwijn heeft vanavond laten zien dat hij het beter kan', vertelt Hansie Hansie bij ESPN. 'Ik heb altijd de indruk dat Malen in een echt tweespitsensysteem aan de binnenkant moet spelen. En Bergwijn kan het ook aan de linkerkant en wil het dan weleens behoorlijk breed houden. Vandaag hield hij het ook best wel breed tegen een verschrikkelijk defensief Noorwegen, dus hij kan het wel.'

'Het lijkt erop dat hij ook makkelijk buitenom passeert, terwijl de meeste mensen met hun rechterbeen aan de linkerkant binnendoor willen passeren', vervolgt Hans. 'Vandaag heeft hij de natie gered', aldus Hans over Bergwijn na de 2-0 zege van Oranje op Noorwegen.

Bergwijn dacht niet na toen hij in de 84e minuut de bal voor zijn voeten kreeg. 'Daar was geen tijd voor. Het was aannemen en uithalen. Ik raakte hem heerlijk, de bal draaide weg van de keeper en ik zag 'm in het dak van het doel spatten', zei de aanvaller van Oranje, die de bevrijdende eerste goal maakte tegen Noorwegen. Hij gaf daarna ook nog de assist op Memphis Depay, die er 2-0 van maakte en plaatsing voor het WK in Qatar definitief veiligstelde.

'Na die klap tegen Montenegro zijn we als team dicht bij elkaar gebleven en dat was belangrijk. Ik werd weliswaar later opgeroepen, maar voel me altijd fijn bij deze jongens. En als ik dan de kans krijg om te spelen, dan pak ik hem en dan moet je er staan. Ik wil me altijd laten zien. Het was vooraf wel duidelijk dat de ruimte bij mij zou liggen en ik voor het gevaar moest zorgen, maar we wisten ook dat we dit niet gingen weggeven en zeker hier niet in De Kuip', zei de speler van Tottenham Hotspur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.