Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Teeuwen schenkt luchtdrukpistool aan Femke Halsema, als herinnering aan 10 maart

13 mrt 2024, 19:30

Hans Teeuwen schenkt het wapen dat hij dinsdag liet zien in een satirisch filmpje aan burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. Dat zegt de cabaretier woensdagavond in een filmpje op Instagram. Het luchtdrukpistool werd dinsdag meegenomen door zes agenten die een inval bij Teeuwen deden nadat hij het satirische filmpje, waarin hij Halsema nadeed, had gepost.

De politie meldde woensdag aan de komiek dat hij zijn wapen vrijdag weer mag ophalen. "Maar ik heb helemaal geen zin om naar Buitenveldert te gaan, ik heb geen kogeltjes meer en ik was dat ding toch al beu", zegt Teeuwen in zijn nieuwe bijdrage op Instagram. Daarna richt hij zich tot de Amsterdamse politie: "Willen jullie hem voor mij schenken aan jullie baas, mevrouw Halsema, zodat hij kan dienen als herinnering aan de schande van 10 maart? Toen zij het naliet in de stad Amsterdam, waar zoveel Joden zijn meegenomen naar vernietigingskampen, de opening van een Holocaustmuseum met waardigheid te laten verlopen."

Teeuwen plaatste de persiflage dinsdag ook als kritiek op de protesten tijdens de opening van het museum. Wat Teeuwen betreft gaat er met zijn laatste mededeling "een streep door het luchtbuks-gelul". Wel beloofde hij woensdag nog na te denken over een carnavalshit over het incident, 'Ik heb mijn luchtbuks terug'.

De cabaretier uitte dinsdag ook kritiek op de inval door zes politieagenten. "Ze hadden mij ook even kunnen bellen. Of even met één agent langs kunnen gaan. Deze reactie was zwaar overtrokken." De politie Amsterdam wilde woensdag de hele dag niet inhoudelijk reageren.

De Vandaag Inside-tafel reageerde dinsdag op alle commotie na de Halsema-persiflage van Hans Teeuwen. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.