Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Kraay jr. ziet oplossing voor ‘verschrikkelijke, onzekere’ Ajacied: ‘Echt een verademing’

4 mrt 2024, 16:30

Hans Kraay jr. laat zich in gesprek met ESPN uit over het nieuwe systeem van Ajax en ziet het bij de Amsterdammers vooral beter gaan door Ahmetcan Kaplan.

“Na al die maanden en maanden dat Ajax karrenvrachten aan tegengoals moest incasseren, zijn er nog steeds mensen die er panisch over doen dat Ajax een ander systeem is gaan spelen. Maar ik vind dat echt heel erg ouderwets gedacht”, begint Kraay jr. over het 3-4-2-1 systeem wat Ajax sinds de uitwedstrijd tegen AZ hanteert.

"Bovendien heeft de - zeer terecht - geroemde Erik ten Hag een kleine twee jaar geleden ook het aloude bewierookte 4-3-3 systeem overboord gegooid om kampioen te worden. En toen klonk er niet één wanklank in het land", vervolgt de oud-voetballer. "Op die manier heeft Ten Hag het kampioenschap voor Ajax binnengeharkt."

Volgens Kraay jr. helpt de entree van Kaplan ook mee aan het systeem. "Tegen AZ was dit absoluut geen succes, omdat je toen ook nog met die verschrikkelijke, onzekere Josip Šutalo speelde. Die geeft bij de opbouw bijna altijd de bal aan de verkeerde kleur. Nu hadden ze de frisse, ijzersterke oplossing: Ahmetcan Kaplan. Die speelt alle ballen naar de goede kleur, is rustig aan de bal, sterk in de duels en houdt van dekken, da's best handig voor een verdediger. Kaplan is echt een verademing."

"Ik heb hem al een aantal keer zien spelen bij Jong Ajax, daar maakte hij ook al een hele stabiele indruk. Hij heeft het in zich om de mensen om hem heen rust te geven. Ik denk dat dit voorlopig de oplossing is, en ze er niet elke week 3 of 4 hoeven te maken om te winnen", besluit Kraay jr.

Wim Kieft liet zich onlangs in Veronica Offside ook uit over Josip Šutalo. "Šutalo is echt het grootste drama wat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.