Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Kraay jr: 'Wilfred is gewoon geniaal, die is ongelooflijk scherp!'

23 feb 2024, 16:18

Hans Kraay jr. is deze week te gast bij Thomas Verhaar, Maarten de Fockert en Bart Vriends voor een nieuwe aflevering van de Cor Potcast. Hansie Hansie blikt onder meer kort terug op zijn tijd bij Veronica Inside, een van de voorgangers van Vandaag Inside.

Vriends start het gesprek met Hans als volgt. "We gaan gelijk de diepte in. Als je veel op tv bent dan krijg je een paar van die stempels. Karakteriseringen zou je kunnen zeggen. En zeker bij VI, hoe langer je daar aan tafel hebt gezeten en hoe meer iedereen zijn eigen rol zo een beetje krijgt. Dan is mijn inschatting, als we die van jou een beetje beschouwen: Je bent een beetje het dankbare mikpunt van spot af en toe daar, je bent de verdediger die naar alles schopte wat bewoog, dan heb je de emotionele trainer die met zijn jasje staat te smijten als 'ie boos is en een beetje de ijdele mediaman, dat wordt dan zo een beetje gezegd. Ik vroeg mij af, welke van deze is het minst terecht in jouw ogen?"

"Mikpunt. Ik ben eigenlijk nergens het mikpunt, alleen bij VI", reageert Hans. "Dat was een rol. En ik vond het prima. De mensen kozen toch altijd voor de underdog en ik was daar de underdog. Wilfred had iets van op een gegeven moment, we gaan een voetbalvraag aan Hans stellen en dan gaat Hans een beetje de diepte in. En dan: 'We moeten naar de reclame Hans'. En ik heb mij voorgenomen om het woord nooit meer te gebruiken, maar dit is de allerlaatste keer: 'Ongelooflijke paardenlul!'."

"En dan vonden de mensen het weer geweldig, want Wilfred is gewoon geniaal", vervolgt Hans. "Wilfred is zo ongelooflijk scherp. Als Johan een paar mensen aan het neersabelen was, dan zat Wilfred een beetje met een grijns op zijn gezicht achterover. Als Johan en ik het oneens met elkaar waren, dan zag je hem gewoon denken: 'Ja dit gaat goed, kijkcijfers, kijkcijfers.' Hij denkt echt in kijkcijfers. Als René grappig was en dat is 'ie heel vaak, dan bleef Wilfred er tussen uit, maar als een van die drie elementen er niet was, dan kwam de truc: Hansie pesten! Naar de reclame gaan, al mag hij helemaal niet naar de reclame gaan, al moet hij over een half uur pas naar de reclame: hup naar de reclame", aldus Hansie Hansie.

Meer dan twee jaar geleden nam Hans afscheid van Veronica Inside. Bekijk de beelden terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.