Terug

Volg Vandaag Inside

'Hans Kraay jr. was met afstand de slechtste van de selectie'

'Hans Kraay jr. was met afstand de slechtste van de selectie'

10 mrt 2021, 20:30

Lang op het hoogste niveau speelde hij niet, toch denkt Harry Dekker met veel plezier terug aan zijn periode als profvoetballer. De Schagenaar kwam in zijn korte loopbaan als voetballer in aanraking met zowel Hans Kraay jr. als René van der Gijp.

Dekker kwam in de jeugd uit voor Geel Zwart en stapte in 1977 over naar AZ’67. In Alkmaar stond ook de bikkelharde Hans Kraay jr. onder contract, aan wie Dekker een aantal littekens heeft overgehouden. ‘Zelfs op de trainingen bij AZ kwam hij er vaak vrij wild in’, kan de inmiddels 61-jarige voetbalpensionado zich herinneren. ‘Hij was met afstand de slechtste van de selectie, maar trainde zich wel het snot voor zijn ogen.’

Er is één wedstrijd in het bijzonder die Harry Dekker altijd bij zal blijven. En die wedstrijd had Dekker niet gespeeld zonder hulp van René van der Gijp, zo vertelt hij. ‘Het was een EK kwalificatieduel tegen Finland. Ik viel in en we wonnen die partij met 0-1. Doelpunt van Michel Valke. Wat dat duel zo bijzonder maakte? Dat ik überhaupt mee mocht, heb ik aan René van der Gijp te danken gehad’, vertelt Dekker.

‘We waren beiden rechterspits. Hij was toen ook al een soort van ‘enfant terrible’. Hij bedankte voor die wedstrijd en daarom werd ik uitgenodigd. Waarom? Omdat hij gewoon niet echt zin had!’, legt Dekker uit.

Na drie seizoenen bij AZ, Volendam en het Nederlands jeugdteam keerde Dekker terug bij Geel Zwart om daar na meerdere kampioenschappen ook weer af te zwaaien. 'Ik moest geopereerd worden aan mijn meniscus en bovendien verhuisde ik toen naar Brabant. Daarna was het wel klaar', aldus Harry Dekker in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.