Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Kraay jr tipt Ajax: 'Dan is iedereen 10 procent beter'

Hans Kraay jr tipt Ajax: 'Dan is iedereen 10 procent beter'

29 jan 2024, 11:55

John van ’t Schip moet overwegen om van het bij Ajax heilige 4-3-3-systeem af te stappen. Dat stelt Hans Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie. Volgens de presentator annex analist komt de selectie van de Amsterdammers veel beter tot zijn recht in een 3-4-3-formatie.

“Vroeger was het vloeken in de kerk bij Ajax, als ze daar geen 4-3-3 speelden, maar Erik ten Hag heeft ook de Ajax-4-3-3 omver gegooid”, zegt Hans. “Toen is hij gewoon 4-4-2 gaan spelen.”

Hans is van mening dat ook John van ’t Schip een systeemwijziging moet overwegen. “Waarom zou Ajax nu niet met drie centrale verdedigers kunnen spelen?”, vraagt hij zich hardop af. “3-4-3, met Devyne Rensch, Josip Šutalo en Jorrel Hato. Šutalo gaat zich comfortabeler voelen met dekking aan beide kanten, Borna Sosa en Anton Gaaei kunnen niet verdedigen maar wel goed aanvallen, Jordan Henderson en Kenneth Taylor op het middenveld zal best oké zijn en Steven Bergwijn en Steven Berghuis… of ze nou aan de buitenkant of net onder Brian Brobbey spelen. Ik denk dat iedereen dan misschien net tien procent beter is.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.