Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Kraay jr. herhaalt: 'Rode kaart Berghuis kwam in mijn ogen niet voort uit frustratie'

Hans Kraay jr. herhaalt: 'Rode kaart Berghuis kwam in mijn ogen niet voort uit frustratie'

28 apr 2021, 09:22

Steven Berghuis moest zondag voortijdig het veld verlaten bij Feyenoord-Vitesse. De aanvoerder van Feyenoord kreeg in de 75e minuut een rode kaart na een harde tackle op Wittek. Hans Kraay jr. vertelde maandagavond bij Veronica Inside dat hij niet het idee had dat de tackle van Berghuis voortkwam uit frustratie en die woorden herhaalt hij in gesprek met De Telegraaf.

'Ik heb het geluk dat ik vaak duels van Feyenoord mag doen voor ESPN,' begint Hans. 'Dan verschijnt Berghuis na afloop wel eens geïrriteerd voor de camera. Ik had regelmatig de indruk dat het kwam door gebrek aan kwaliteit bij medespelers. Hij is bij meer dan dertig goals betrokken, terwijl bij Feyenoord geen Sneijder of Van der Vaart op het middenveld loopt die hem de ballen eventjes lekker in de voeten spelen. Maar zondag kwam, in tegenstelling tot andere kaarten, die rode kaart niet voort uit irritatie of frustratie door zijn omgeving, in mijn ogen.'

De Veronica Inside-analist zag dat Berghuis na de laatste interlandperiode 'superfris' terugkwam van Oranje: 'Ik had ook het idee dat hij zich door die paar goals, al was het niet tegen Spanje of Duitsland echt volwaardig international voelde en met een andere mindset terugkeerde bij Feyenoord. Dat hij zich ’s morgens voor de spiegel bij het tandenpoetsen had voorgenomen: ’Ik ga nu naar Feyenoord, me de kolere werken, me nergens meer aan storen en ik móét het goed afmaken. Voor mezelf, voor de fans en voor Dick, die me altijd gesteund heeft.'

'Normaal wandelde hij wel eens terug met het hoofd naar beneden of ging hij héél agressief jagen en zag je het aankomen. Die tackle op Hatzidiakos was een hele wilde uit frustratie. Nu wilde hij het gewoon zó graag laten zien voor die 6.500 man in De Kuip. Van: ik maak wél die meters terug voor jullie en ik wíl het goed afmaken. Een ik-wil-zo-graag domme rode kaart. Maar wel een dikke vette, die een scheidsrechter met een witte stok en rode strepen erop ook nog had gegeven,' concludeert Hans.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.