Terug

Volg Vandaag Inside

Handsbal De Ligt leidt puntenverlies Juventus in

Handsbal De Ligt leidt puntenverlies Juventus in

26 okt 2019, 19:07

Juventus heeft voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Serie A. De titelhouder kwam bij laagvlieger Lecce niet verder dan 1-1. De gelijkmaker van de thuisclub kwam tot stand uit een strafschop, die door Matthijs de Ligt werd veroorzaakt. Juve speelde eerder gelijk tegen Fiorentina (0-0).

In de eerste helft verzuimde met name Paulo Dybala de bezoekers op voorsprong te zetten. Dankzij de VAR, die een strafschop zag in de manier waarop Miralem Pjanic werd gevloerd, kwam Juventus kort na de pauze toch tot scoren. Dybala schoot raak (0-1).

Kort daarna kreeg ook Lecce een strafschop, nadat De Ligt de bal met zijn hand had geraakt. Hij kon daar weinig aan doen. Vlak voor hem werd de bal van richting veranderd.

Marco Mancosu benutte de penalty, 1-1. De Ligt veroorzaakte eerder deze maand in het gewonnen uitduel met Inter (1-2) door een handsbal ook al een strafschop. Na de gelijkmaker liet Juventus tegen Lecce nog een paar goede kansen liggen.

Internazionale kan zaterdagavond de koppositie overnemen met een zege thuis tegen Parma.

Wim en Johan analyseren De Ligt: 'Hij is zichzelf niet'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.