Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton wil graag Braziliaans ereburger worden: 'Ik wacht op mijn paspoort'

Hamilton wil graag Braziliaans ereburger worden: 'Ik wacht op mijn paspoort'

14 apr 2022, 10:25

Lewis Hamilton voelt zich vereerd dat hij mogelijk ereburger van Brazilië wordt. Er ligt op dit moment een wetsvoorstel bij het Braziliaanse parlement om de Engelse zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 die bijzondere status te verlenen. 'Hamilton, je zit al in onze harten. Met het ereburgerschap kom je nog dichter bij ons', twitterde Ciro Gomes, een vooraanstaand lid van de PDT-partij.

Hamilton was woensdag in São Paulo op een bijeenkomst met beroemdheden als Barack Obama en Richard Branson. Daar sprak de coureur van Mercedes zijn liefde voor Brazilië uit. 'Ik zou hier graag meer tijd doorbrengen. Het is zo'n prachtige cultuur. Ik wacht op mijn Braziliaanse paspoort.'

De 37-jarige Hamilton won vorig jaar de Grote Prijs van Brazilië en stal de harten van de Brazilianen door zijn overwinning uitgebreid te vieren met de Braziliaanse vlag. De fans scandeerden zijn naam samen met die van de in 1994 overleden Braziliaanse racelegende Ayrton Senna, een volksheld in het Zuid-Amerikaanse land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.