Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton reed hele race zonder drinksysteem: 'Toen ik wilde drinken, werkte het niet'

Hamilton reed hele race zonder drinksysteem: 'Toen ik wilde drinken, werkte het niet'

24 juli 2022, 18:23

Voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton voelde de Grote Prijs van Frankrijk als anderhalf uur in de sauna. Op Circuit Paul Ricard was het warm en het drinksysteem van de zevenvoudig wereldkampioen werkte niet.

"Normaal gesproken drink ik niet tijdens de race, maar nu wilde ik wel. Ik had een hele droge mond", zei de nummer 2 van de race tegen Viaplay. Toen hij probeerde te drinken, kwam er geen water uit het systeem.

De 37-jarige Brit reed in Zuid-Frankrijk zijn driehonderdste Grand Prix als driehonderdste coureur in de geschiedenis van de Formule 1. "Ik had er eerder niet over nagedacht, maar vanochtend ineens wel. Het is toch wel een mijlpaal", aldus een "hele trotse en blije" Hamilton.

Hij reed achter Verstappen naar zijn vierde podiumplek op rij. Hamilton had vooral aan het begin van het seizoen last van zijn zwakkere auto, maar finishte de laatste drie races steeds als derde. De tweede plaats in Frankrijk was zijn beste prestatie van dit seizoen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.