Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton over volgende Grand Prix: 'Ik denk niet dat het komend weekend beter gaat'

Hamilton over volgende Grand Prix: 'Ik denk niet dat het komend weekend beter gaat'

21 mrt 2022, 17:24

Lewis Hamilton werd zondagmiddag enigszins verrassend derde in de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen. Mede door uit het uitvallen van Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez kon de Brit een plek op het podium veroveren. Toch verwacht Hamilton niet dat het volgende week in Djedda beter zal gaan, zo vertelt hij tegenover het Britse racemedium Crash. Mercedes kende veel problemen met de auto in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

'Nee, ik denk niet dat het komend weekend beter gaat. Maar natuurlijk hebben we wel een hoop geleerd van deze week. De auto was heel moeilijk om te besturen, al kan het altijd erger', aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die zich realiseert dat het probleem bij Mercedes nog niet snel verholpen zal zijn. 'Ik hoop dat we wat verbeteringen weten te vinden, maar het is een fundamenteel probleem dat wat langer de tijd nodig heeft om gemaakt te worden.'

Als constructeur is Mercedes nog helemaal niet zo slecht van start gegaan. De renstal van teambaas Toto Wolff staat momenteel tweede achter het sterke Ferrari van Carlos Sainz en Charles Leclerc. Hamiltons kersverse ploeggenoot George Russell sloot de race in Bahrein af als vierde. Aankomend weekend wordt de tweede GP van het seizoen gereden in Saoedi-Arabië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.