Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton ontvangt onder luid gejuich ereburgerschap Brazilië

Hamilton ontvangt onder luid gejuich ereburgerschap Brazilië

8 nov 2022, 08:30

Lewis Hamilton heeft het ereburgerschap van Brazilië ontvangen. Dat gebeurde in hoofdstad Brasilia tijdens een ceremonie van het parlement, waarin de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 onder luid gejuich van de afgevaardigden tot ereburger werd benoemd.

"Nu ben ik één van jullie", zei de 37-jarige coureur van Mercedes, die komend weekend in actie komt in São Paulo in de Grote Prijs van Brazilië, de voorlaatste race van het seizoen. "Ik hou van Brazilië, ik heb altijd van Brazilië gehouden."

In juni nam het Braziliaanse parlement een wetsvoorstel aan om de Britse autocoureur deze bijzondere status te verlenen. Parlementslid Andre Figueiredo diende het voorstel in, nadat de Brit vorig jaar de Grote Prijs van Brazilië had gewonnen en vervolgens de Braziliaanse vlag toonde op het podium.

Hamilton heeft meermaals aangegeven dat de Braziliaanse drievoudige wereldkampioen Ayrton Senna, die in 1994 omkwam bij een crash, zijn idool was als kind. Hamilton won ook de eerste van zijn zeven wereldtitels in 2008 in São Paulo. In Groot-Brittannië is Hamilton geridderd en mag hij de titel 'Sir' voor zijn naam zetten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.