Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton legt lat hoog voor nieuw F1-seizoen: 'Doel is wereldkampioen worden'

Hamilton legt lat hoog voor nieuw F1-seizoen: 'Doel is wereldkampioen worden'

15 feb 2023, 15:25

De strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 barst over enkele weken los in Bahrein. Lewis Hamilton heeft op sportief vlak een zwaar jaar achter de rug, maar is positief gestemd over het komende seizoen.

Hamilton gaat zijn elfde seizoen in bij Mercedes en liet tijdens de presentatie opnieuw doorschemeren dat hij voorlopig nog niet stopt. Hoewel zijn huidige contract afloopt na dit jaar, is het plan zijn contract te verlengen. "Ik hou van racen, dat zit in mijn DNA. Ik hou van de fysieke en mentale uitdaging en geloof dat ik nog steeds kan verbeteren."

De Britse coureur leeft in het moment, zo vertelt hij tegenover Sky Sports. "Ik probeer gewoon gelukkig te zijn en plezier te halen uit mijn werk. Ik probeer mijzelf te verbeteren op spiritueel, mentaal en fysiek vlak om mijn volledige potentieel te bereiken. Ik houd ervan om met dit team te werken. Ik voel mij nu fit genoeg en denk dat ik mijn zitje heb verdiend. Dus ik blijf nog even."

De druk is echter nog altijd onverminderd hoog bij Mercedes. "Natuurlijk is ons doel om het wereldkampioenschap te winnen. Ik denk niet aan een achtste wereldkampioenschap, maar hét wereldkampioenschap. Alsof het mijn eerste is. Zo benader ik komend seizoen. Ik geloof dat ik het juiste team heb om dat voor elkaar te krijgen. Ik zou enorm trots zijn.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Zwarte Mercedes-bolide

De Formule 1-auto van Mercedes keert terug naar de kleur zwart. Deze keer is het niet zozeer een statement tegen racisme en discriminatie, maar puur om gewicht te besparen. "We zijn wat grammetjes kwijtgeraakt door de auto mat carbon te laten", zei teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal bij de presentatie van de W14.

In 2020 en 2021 stapte Mercedes ook af van de traditionele zilvergrijze kleur en stoof de auto in het zwart over de circuits. Het was vooral op initiatief van kopman Hamilton, die zich nadrukkelijk deed gelden als voorvechter van gelijke rechten en behandeling van iedereen.

Hamilton keek met groot genoegen naar de zwarte racewagen. "Ze ziet er geweldig uit in het zwart. Heel spannend", zei de zevenvoudig wereldkampioen. De 38-jarige Brit won vorig jaar voor het eerst sinds zijn intrede in de Formule 1 in 2007 geen enkele grand prix en hij eindigde als zesde in het kampioenschap.

Hamilton en Russell zullen later woensdag op circuit Silverstone al hun eerste proefrondes rijden in de nieuwe auto. De officiële testraces van de Formule 1 beginnen op 23 februari. De eerste race is op 5 maart: de Grote Prijs van Bahrein.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.