Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton: 'Ik zou willen dat alleen coureurs het verschil maken in de Formule 1'

Hamilton: 'Ik zou willen dat alleen coureurs het verschil maken in de Formule 1'

25 sep 2022, 23:00

Max Verstappen en Red Bull zijn dit seizoen oppermachtig in de Formule 1. Volgens Lewis Hamilton is de dominantie niet goed voor de sport.

Afgelopen seizoen werd de Koningsklasse van de autosport pas beslist in de absolute slotfase van het seizoen. Toen klopte Verstappen Hamilton in de laatste ronde en pakte zijn eerste wereldkampioenschap. Het nieuwe seizoen is alles echter anders.

Verstappen zou in theorie al de komende race in Singapore wereldkampioen kunnen worden. Met 335 punten torent hij ver boven de andere coureurs uit; Charles Leclerc (219 punten) en teamgenoot Sergio Pérez (210 punten) volgen namelijk op gepaste afstand. Hamilton komt tot op heden niet verder dan de zesde plek in het klassement met 168 punten.

De Brit is dan ook van mening dat auto's niet zo dominant zouden moeten zijn. "Ik kijk wel naar andere sporten en ik zou willen dat alleen coureurs het verschil maken in de Formule 1", aldus Hamilton tegenover autosportblad Racer, die zelf zesvoudig wereldkampioen is.

"Er komen zoveel vaardigheden van mensen samen - de communicatie, de hoeveelheid werk, de processen, de richting waarin je gaat. Het is alsof we allemaal de boot besturen. Terwijl we Toto (Wolff, red.) boven hebben als stuurman, zijn wij als coureurs ook een deel van de crew die de boot in de juiste richting stuurt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.