Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton heeft spijt van woede-uitbarsting tijdens Dutch GP: 'Al zo lang geen race gewonnen...'

Hamilton heeft spijt van woede-uitbarsting tijdens Dutch GP: 'Al zo lang geen race gewonnen...'

4 sep 2022, 22:45

Lewis Hamilton heeft spijt van de dingen die hij over de boordradio riep tijdens de slotfase van de Grote Prijs van Nederland. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 was woedend vanwege de beslissing van Mercedes om hem tijdens een safetycar-fase niet naar binnen te halen voor nieuwe banden. De Britse coureur liet in duidelijke taal weten zich "genaaid" te voelen. Nadat de safetycar van de baan was gegaan, viel Hamilton terug van de eerste naar de vierde plaats.

"Ik heb spijt van de dingen die ik over de radio heb gezegd, dat gebeurde in de 'heat of the moment'. Op dat moment was ik even de controle kwijt, maar het team weet dat ik heel gepassioneerd ben", aldus de 37-jarige Hamilton.

Heel wat coureurs, onder wie Max Verstappen en George Russell, maakten achter de safetycar een pitstop om nieuwe (zachte) banden te halen. Hamilton kon zich in de slotfase op oudere banden niet verdedigen. Hij werd gepasseerd door achtereenvolgens Verstappen (Red Bull), Russell (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari), die met z'n drieën op het podium eindigden.

"Die safetycar kwam heel ongelegen voor ons, want we waren juist het gat met Red Bull aan het dichtrijden. Het nam het voordeel weg dat we hadden", aldus Hamilton. "Ik voelde het allemaal door mijn vingers glippen. We hebben al zo lang geen race gewonnen en ik hoopte dat we hier op Zandvoort een één-twee konden scoren. Maar goed, het glas is halfvol: onze pitsstops waren geweldig en we konden in ieder geval vechten voor de winst. We blijven jagen en we gaan dit seizoen nog een keer winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.