Terug

Volg Vandaag Inside

Hamilton baalt van vroege titel Verstappen: 'Hopelijk is het in de toekomst beter'

Hamilton baalt van vroege titel Verstappen: 'Hopelijk is het in de toekomst beter'

29 sep 2022, 14:34

Verstappen krijgt in Singapore zijn eerste kans op een nieuwe titel. Dan moet hij in ieder geval de race winnen en is hij daarna afhankelijk van de resultaten van concurrenten Charles Leclerc en Sergio Pérez. Lewis Hamilton had gehoopt dat de strijd langer kon doorgaan.

De Brit wordt op de persconferentie in aanloop naar aankomend gevraagd naar de aanstaande tweede wereldtitel van Verstappen. "Ik denk er zelf niet echt aan, maar ik voel absoluut mee met de fans", zegt Hamilton. "Vorig jaar was het een heel intens seizoen. Het is nooit mooi als een seizoen eerder beslist is, ook niet toen ik won en het seizoen al in Mexico of dat soort plekken 'voorbij' was."

"Voor een individu is het mooi, maar voor de sport is het niet zo spectaculair", vervolgt Hamilton. "Je wil dat het lang spannend is. Daarom ben ik ook dankbaar voor het vorige seizoen en het 2008-seizoen, toen het tot de laatste seconde spannend was. Hopelijk is het in de toekomst beter."

Verstappen heeft in het WK-klassement na 16 van de 22 grands prix 116 punten voorsprong op Ferrari-coureur Leclerc. Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez staat op 125 punten achterstand. In de laatste zes GP's zijn maximaal 164 punten te verdienen.

De 24-jarige Verstappen noemt Singapore een van de beste races van het seizoen. "We zijn al een tijdje niet meer in Singapore geweest, dus het wordt interessant om te zien hoe het circuit zich heeft ontwikkeld." Door het coronavirus was in 2019 de laatste GP van Singapore, die werd gewonnen door Sebastian Vettel namens Ferrari.

René maakte onlangs in Vandaag Inside nog een grapje na een nieuwe overwinning van Max Verstappen. Bekijk het in de onderstaande video terug.

René grapt na winst Max Verstappen: 'Tegenstanders moeten een half rondje voorsprong krijgen'
2:57
René grapt na winst Max Verstappen: 'Tegenstanders moeten een half rondje voorsprong krijgen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.