Terug

Volg Vandaag Inside

Halsema vindt Marokko morele winnaar van WK en bedankt Amsterdammers

Halsema vindt Marokko morele winnaar van WK en bedankt Amsterdammers

18 dec 2022, 12:45

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema bedankt alle betrokkenen die zich de afgelopen weken hebben ingezet rondom de WK-wedstrijden met Marokko.

Marokko voetbalde zaterdag voor het laatst op het toernooi om de derde en vierde plek tegen Kroatië. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden bleef het dit keer rustig in de grote steden. Eerder liepen de feestelijkheden uit op rellen, waarbij zwaar vuurwerk werd afgestoken en de mobiele eenheid in actie moest komen.

Halsema spreekt van een "mooie vierde plek" voor het Marokkaanse elftal in Qatar. "Voor mij de morele winnaar van het WK. Felicitaties aan alle Amsterdammers die de afgelopen weken zo intens met de voetballers hebben meegeleefd", schrijft ze op Instagram. "Grote dank aan de vaders, moeders, straatcoaches, ondernemers, wijkagenten, politie en andere betrokken organisaties die hun best hebben gedaan om er een feest van te maken.

Mohammed Hamdi keek met afschuw naar de rellende Marokko-supporters in de grote steden, zo vertelde hij in De Oranjewinter. Kijk het fragment hieronder terug.

Mohammed Hamdi kijkt met afschuw naar rellende Marokko-fans: 'Waarom je eigen land slopen?'
3:22
Mohammed Hamdi kijkt met afschuw naar rellende Marokko-fans: 'Waarom je eigen land slopen?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.