Terug

Volg Vandaag Inside

Haller over Europa League: 'Voor zo'n podium ben je voetballer geworden'

Haller over Europa League: 'Voor zo'n podium ben je voetballer geworden'

11 feb 2021, 11:16

Met twee treffers in het gewonnen bekerduel met PSV schoot Sébastien Haller veel frustraties uit zijn lichaam. "Als ik dan toch moet antwoorden, dan maar zo", lachte de spits van Ajax die vorige week per ongeluk niet op de lijst voor de Europa League werd gezet. "We winnen met 2-1 en staan in de halve finale."

De 26-jarige Haller kon zijn oren bijna niet geloven toen hij hoorde dat de teammanager had verzuimd om een vinkje bij zijn naam te zetten voordat de spelerslijst naar de UEFA ging. Welke club betaalt nu 22,5 miljoen euro voor een speler en vergeet hem vervolgens goed in te schrijven voor een Europese competitie? "Maar ik was pas echt teleurgesteld toen bleek dat we de fout niet meer mochten herstellen", vertelt hij. "Ik weet hoe mooi de Europa League kan zijn. Met Frankfurt haalden we de halve finale. Voor zo'n podium ben je voetballer geworden."

De Franse spits heeft de verantwoordelijke teammanager van zijn nieuwe club inmiddels uitgebreid gesproken. Hij neemt hem niets kwalijk en heeft zelfs medelijden. "Wie ben ik om hem te veroordelen?", stelt hij. "Ik maak zelf dagelijks fouten. Het is gewoon zonde, maar we moeten verder. Dan maar volgend seizoen de Champions League in."

Het kan altijd erger, beseft Haller als hij naar de situatie van zijn doelman André Onana kijkt. "Een jaar schorsing voor een middel dat je per ongeluk hebt genomen en waarvan je niet beter gaat presteren. Ik zal niet zeggen dat je loopbaan dan geruïneerd of over is. Maar een jaar lang niet spelen en zelfs niet trainen, dat is pas echt verschrikkelijk. Veel erger kan het niet voor een topsporter."

Haller en de andere spelers van Ajax droegen een shirt met de naam van Onana toen ze het veld opkwamen voor het thuisduel met PSV. "Dan merk je dat dit een hecht team is", zegt hij. "Ik weet niet van wie dat idee was. Maar ik heb wel begrepen dat André het zeer gewaardeerd heeft."

Ajax liet tegen PSV zien dat het er alles aan wilde doen om een nieuwe teleurstelling te voorkomen. Vooral in de eerste helft domineerde de thuisploeg, met agressief en aanvallend spel en Haller als afmaker. "Er zijn hier veel spelers die mij goed kunnen aanspelen en ik vind het lekker dat Davy Klaassen vlak in mijn rug speelt", zegt de aanvaller die in iedere wedstrijd voor Ajax wel bij een doelpunt betrokken is geweest. "Maar ik kan beter", denkt hij. "Ik leef nog in een hotel en mijn lichaam en hersens zijn een beetje moe van een aantal hectische weken. Als mijn ploeggenoten naar Lille voor de Europa League moeten, dan zal ik waarschijnlijk hier blijven. Ik zal goed trainen en zorgen dat ik de ploeg kan helpen als ze me nodig hebben."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.