Terug

Volg Vandaag Inside

Haller en Sangaré klaar in Afrika Cup na verlies tegen Egypte

Haller en Sangaré klaar in Afrika Cup na verlies tegen Egypte

26 jan 2022, 20:10

Middenvelder Ibrahim Sangaré (PSV) en aanvaller Sébastien Haller (Ajax) zijn klaar in de Afrika Cup. Het duo werd met Ivoorkust in Kameroen uitgeschakeld in de achtste finales. Egypte zegevierde na strafschoppen: 5-4. Na de verlenging was de stand 0-0. Namens Ivoorkust miste Eric Bailly. Aanvoerder Mohamed Salah (Liverpool) schoot zijn land naar de laatste acht. Daarin is zondag Marokko de tegenstander.

De eerste grote kans in Douala was voor Egypte. Een schot van Omar Marmoush belandde op de lat. Na een halfuur moest Ivoorkust verder zonder Franck Kessié. De middenvelder van AC Milan moest door een blessure de strijd staken.

Namens Ivoorkust lieten Sangaré en Haller zich gelden in aanvallend opzicht. Doelman Mohamed Al-Shenawi keerde eerst een fraaie omhaal van Sangaré en stopte vlak voor rust een schot van Haller.

Ook na de pauze waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Al-Shenawi tikte bekwaam een kopbal van Haller over de lat en invaller Trezeguet schoot namens Egypte de bal voorlangs. In de slotfase van de reguliere speeltijd moest ook doelman Al-Shenawi met een blessure naar de kant. Zijn vervanger Mohamed Abou Gabal verrichtte in de verlenging een schitterende redding op een uithaal van Sangaré, die tot de uitblinkers behoorde.

De PSV-middenvelder benutte nadien ook een strafschop in de reeks. Haller mocht geen penalty meer nemen, omdat hij in de verlenging was gewisseld.

Mali speelt woensdagavond in Limbé nog tegen Equatoriaal-Guinea. Dat is de laatste wedstrijd in de achtste finales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.