Terug

Volg Vandaag Inside

Hakim Ziyech wilde Ajax helpen: ‘Was graag teruggegaan, maar ze wilden me alleen huren'

Hakim Ziyech wilde Ajax helpen: ‘Was graag teruggegaan, maar ze wilden me alleen huren'

1 dec 2023, 11:29

Ajax heeft een kans laten schieten om Hakim Ziyech terug te halen. De aanvallende middenvelder had graag teruggegaan naar Amsterdam, maar de club pakte niet door om hem te kopen, vertelt hij in een uitgebreid interview aan Voetbal International.

Ziyech hoopte ander halfjaar geleden op een terugkeer bij Ajax toen Alfred Schreuder aan het roer van de Amsterdammers stond, met wie hij er een warme band op na houdt door hun tijd bij Ajax en FC Twente. Maar tot grote teleurstelling van de middenvelder wilden zij hem niet kopen. “Ik wilde Ajax helpen, was graag teruggegaan, maar ze wilden me alleen huren en niet kopen. Tja, dan houdt het op. Als ik naar een club ga, dan wil daar vol overgave voor gaan en dat gevoel moet ik van twee kanten voelen. Met een huurperiode is het tijdelijk en mis je dat gevoel. Bovendien vond ik het ook wel een gebrek aan respect naar mij toe voor wat we samen allemaal hebben meegemaakt bij Ajax. Wel jammer, want ik had een terugkeer naar Amsterdam absoluut overwogen, zeker weten.”

Ziyech kijkt overigens nog wel altijd vol trots en plezier terug naar zijn tijd in Amsterdam en vindt de huidige staat van Ajax dan ook schrijnend. “Het is pijnlijk om te zien dat alles weg is wat we hadden opgebouwd en dat de club zelfs even laatste stond. Gelukkig wordt de draad nu weer een beetje opgepakt en gaat het wat beter. Dat moet ook, want dit was Ajax-onwaardig. Ik hoop dat de club er weer helemaal bovenop komt, dat gun ik alle fijne mensen binnen de club en de supporters”, besluit de voetballer tegen Voetbal International.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.