Terug

Volg Vandaag Inside

Hakim Ziyech keert terug bij nationale elftal van Marokko

Hakim Ziyech keert terug bij nationale elftal van Marokko

12 sep 2022, 12:30

Hakim Ziyech keert onder de nieuwe bondscoach Walid Regragui terug in de selectie van het Marokkaanse voetbalelftal. De aanvallende middenvelder van Chelsea ontbrak afgelopen jaar vanwege een conflict met de vorige bondscoach Vahid Halilhodzic. In de aanloop naar het WK van eind dit jaar in Qatar keert Ziyech echter terug bij Marokko.

"De communicatie tussen ons was duidelijk. Ik heb hem uitgelegd dat we de beste spelers in het nationale team willen hebben. Hij hoort daarbij. Hij wilde terugkomen", zegt Regragui over de terugkeer van Ziyech. "Hij is een speler die van zijn land houdt en dat heeft hij vanaf het begin bewezen door ervoor te kiezen om de kleuren van Marokko te vertegenwoordigen", voegde hij daaraan toe.

De 29-jarige oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax behoort tot de 31 spelers die Regragui heeft opgeroepen voor de oefeninterlands op Spaanse bodem tegen Chili en Paraguay. De Marokkaanse bond stelde Regragui bijna twee weken geleden aan als opvolger van Halilhodzic, die Marokko naar het WK wist te leiden. Desondanks vertrok de Bosniër vorige maand vanwege een verschil van inzicht met de bond over de voorbereiding op het toernooi.

Halilhodzic botste niet alleen met Ziyech, maar ook met Noussair Mazraoui. De vleugelverdediger, die Ajax afgelopen zomer verruilde voor Bayern München, zit onder Regragui weer bij de selectie. Ook Sofyan Amrabat (oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord) en Zakaria Aboukhlal (die voor PSV en AZ speelde) zijn geselecteerd.

Op het WK is Marokko ingedeeld in groep F, met Kroatië, België en Canada als tegenstanders.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.