Terug

Volg Vandaag Inside

Hake wil Van den Brom opvolgen: 'De club weet dat ik ambitie heb'

Hake wil Van den Brom opvolgen: 'De club weet dat ik ambitie heb'

6 nov 2020, 16:01

Trainer René Hake kreeg naar eigen zeggen pas donderdag het verzoek om zondag John van den Brom te vervangen op de bank bij FC Utrecht. Van den Brom is dicht bij een vertrek naar KRC Genk en dus moest Utrecht snel handelen in aanloop naar het duel met Ajax (aftrap 12.15 uur).

'Donderdagochtend werd ik door technisch directeur Jordy Zuidam gebeld met de vraag of ik thuis of in Utrecht was. Maar we hadden een rustdag en ik was thuis aan het klussen', zei Hake voor de camera van FOX Sports. 'Hij vroeg of ik zo snel mogelijk richting Utrecht kon komen en vroeg me of ik het wilde overnemen, mocht het rondkomen met de club waar John eventueel naartoe gaat.'

Hake is momenteel verantwoordelijk voor Jong FC Utrecht. Vrijdag leidde hij voor het eerst de training van het eerste elftal. 'Ik heb nooit met de groep gewerkt en in twee dagen tijd moet ik ons voorbereiden op een heel belangrijke wedstrijd', aldus Hake. 'Ik ken niet alle ins en outs, maar ik wil er ook met een eigen bril naar kijken. Ik heb wel allerlei gedachten die spelen, maar daar is het nu nog te vroeg voor.'

Of Hake na komend weekend langer op de bank blijft zitten, wordt in een later stadium duidelijk. 'Het is niet mijn intentie om het alleen deze periode te doen, los van het feit dat ik het zeker begrijp dat de club niet na één dag de keuze maakt voor mij of iemand anders. Het is uiteindelijk aan de club, maar ze weten dat ik de ambitie heb. Ik ben naar FC Utrecht gekomen met veel bagage en onderdeel daarvan is het hoofdtrainerschap. Dan is het niet raar dat het kan gebeuren', vertelt Hake aan het Algemeen Dagblad.

Jack van Gelder opperde donderdag een andere sugggestie. 'FC Utrecht zou best wel eens Mark van Bommel kunnen benaderen. Zou dat een grote stunt vinden van beide kanten.'

Wordt vervolgd…

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.