Terug

Volg Vandaag Inside

‘Haaland wil Mbappé ontlopen en kiest voor FC Barcelona’

‘Haaland wil Mbappé ontlopen en kiest voor FC Barcelona’

4 jan 2022, 18:15

FC Barcelona lijkt een goede kans te maken op de komst van Erling Haaland. Volgens Deportes Cuatro ziet de Noorse spits een vertrek naar Real Madrid niet zitten, omdat de club in zee lijkt te gaan met PSG-ster Kylian Mbappé. Haaland zou niet in hetzelfde team als Mbappé willen spelen, en daarom de voorkeur geven aan een vertrek naar FC Barcelona. 

De Spaanse bron maakt melding van een ontmoeting tussen FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta en Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Haaland. Tijdens het gesprek, dat zou hebben plaatsgevonden in december, zou het tweetal een afspraak hebben gemaakt: mocht Laporta het financiële plaatje rondkrijgen, dan zal Haaland de overstap maken naar de Catalanen. 

Laporta is ondanks de economische situatie van de club dan ook overtuigd dat Barcelona een goede kans maakt op de komst van Haaland. De Barca-voorzitter heeft een uitstekende band met Raiola en hoopt het financiële plaatje snel rond te krijgen, zodat hij de zaakwaarnemer aan zijn woord kan houden. 

Afgelopen zomer onthulde Laporta bij een toelichting op het vertrek van Lionel Messi dat de Catalaanse club een schuld van 1,35 miljard euro heeft. De leden van Barcelona gingen vorige maand akkoord met een lening van 1,5 miljard euro. Een deel van de lening kan volgens Laporta worden gebruikt om trainer Xavi van nieuwe spelers te voorzien. Ferran Torres, voor 55 miljoen euro overgenomen van Manchester City, is daar het eerste voorbeeld van. Op vragen over de mogelijke komst van Haaland, wilde de voorzitter maandag tijdens een persmoment van FC Barcelona niet ingaan. ‘Maar het is onze verplichting om een geweldig team te bouwen. En dat gaan we ook doen’, zei hij. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.