Terug

Volg Vandaag Inside

Haaland schiet CL-record Van Nistelrooij uit de boeken

Haaland schiet CL-record Van Nistelrooij uit de boeken

25 nov 2020, 17:32

Erling Haaland scoorde dinsdag tweemaal in het Champions League-duel met Club Brugge. De Noorse spits, vorige week door de Italiaanse sportkrant Tuttosport verkozen tot Europees talent van het jaar, staat nu in twaalf CL-optredens op liefst zestien doelpunten.

Daarmee vestigde de 20-jarige Haaland een record waarmee hij onder meer Ruud van Nistelrooij uit de boeken heeft geschoten. De Nederlander had samen met de Spaanse spits Roberto Soldado negentien duels nodig om vijftien doelpunten in het miljardenbal te maken.

"Hij is zijn gewicht in goud waard", zei sportdirecteur Michael Zorc van de Duitsers over Haaland. "Elke minuut laat hij zien dat hij wil slagen."

Met zijn ongeëvenaarde productie blijft de Noor ook Champions League-topscorers aller tijden Cristiano Ronaldo en Lionel Messi voor. Zij staan inmiddels op respectievelijk 131 en 118 goals, maar hadden meer tijd nodig om tot hun eerste zestien doelpunten te komen.

Zijn trainer Lucien Favre blijft desondanks voorzichtig met hem. De Zwitser waarschuwt dat Haaland beschermd moet worden. "Hij groeit nog steeds, hij heeft soms kniepijn. Als we overdrijven, kan het een averechtse uitwerking hebben. Haaland wil nog steeds spelen, maar dat is mijn probleem," zei Favre, wiens team zich volgende week woensdag kan kwalificeren voor de laatste acht van de Champions League als ze thuis winnen van Lazio.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.