Terug

Volg Vandaag Inside

Haaland herstelt vliegensvlug van blessure en keert terug in selectie Dortmund

Haaland herstelt vliegensvlug van blessure en keert terug in selectie Dortmund

26 nov 2021, 12:24

Erling Haaland is sneller dan verwacht hersteld van de heupblessure die hij ongeveer vijf weken geleden opliep. De Noorse topaanvaller keert zaterdag terug in selectie van Borussia Dortmund, dat in de Duitse competitie een uitwedstrijd speelt tegen VfL Wolfsburg. "Haaland gaat mee, hij zal misschien wat speelminuten kunnen maken", zei trainer Marco Rose.

Zonder Haaland (21) verloor Dortmund woensdag in de Champions League met 3-1 van Sporting Portugal. De Duitse club is daardoor uitgeschakeld. Haaland miste door zijn blessure eerder ook al de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax (1-3). Zonder de spits verloor Noorwegen eerder deze maand in De Kuip met 2-0 van Oranje in de WK-kwalificatie. Noorwegen eindigde als derde en greep daardoor naast een ticket voor Qatar.

Rose hoopt dat Haaland de komende week goed doorstaat. Op 4 december wacht namelijk de topper tegen koploper Bayern München. Dortmund heeft nu 1 punt minder dan Bayern. "Als Erling dit weekeinde al in actie komt en de komende week verdere progressie maakt op de training, is hij zeker een optie voor de wedstrijd tegen Bayern", aldus de trainer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.