Terug

Volg Vandaag Inside

Haaland evenaart record Salah en houdt City in spoor van Arsenal

Haaland evenaart record Salah en houdt City in spoor van Arsenal

15 apr 2023, 20:43

Erling Haaland heeft het doelpuntenrecord van Mohamed Salah in de Premier League geëvenaard. De Noorse spits van Manchester City scoorde twee keer in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Leicester City en voerde zijn totaal dit seizoen op naar 32 goals in de Engelse competitie. Salah scoorde 32 keer voor Liverpool in het seizoen 2017-2018 en dat betekende een record sinds de Premier League uit twintig clubs bestaat.

Voorheen zaten er 22 clubs in de Premier League. Andy Cole en Alan Shearer maakten beiden eens 34 doelpunten in zo'n seizoen met 42 wedstrijden, vier wedstrijden meer dan nu. Cole deed dat in 1993-1994 voor Newcastle United, Shearer een seizoen later voor Blackburn Rovers.

Haaland heeft nog acht wedstrijden om die prestatie van Cole en Shearer te overtreffen. De Noor maakte zijn 32 doelpunten in 28 duels. Hij werd tegen Leicester City al in de rust gewisseld door trainer Pep Guardiola, met het oog op de return van woensdag in de kwartfinales van de Champions League tegen Bayern München.

Manchester City blijft door de zege in het spoor van koploper Arsenal, dat 3 punten meer heeft. De 'Gunners' nemen het zondag op tegen West Ham United. Arsenal heeft daarna nog zeven wedstrijden te gaan, City nog acht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.