Terug

Volg Vandaag Inside

Günes terug bij Turkije als bondscoach

Günes terug bij Turkije als bondscoach

28 feb 2019, 13:18

ISTANBUL (ANP) - De Turkse voetbalbond heeft Senol Günes aangesteld als bondscoach. De 66-jarige Turk blijft nog tot de zomer verbonden als hoofdtrainer bij zijn huidige werkgever Besiktas. Günes is een contract van vier jaar overeengekomen met de Turkse bond, waar hij na vijftien jaar terugkeert als bondscoach.

Günes was bondscoach van Turkije tussen 2002 en 2004. Günes werd met Turkije derde op het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan.

Günes was daarom de droomkandidaat voor de functie die vacant was na het vertrek van Mircea Lucescu op 11 februari. Het contract met de 73-jarige Roemeen is volgens de bond in goed overleg en met wederzijdse instemming ontbonden.

De Roemeen slaagde er niet in om Turkije in groep B van de Nations League te houden. Daarvoor was Lucescu er ook niet in geslaagd om zich met Turkije te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.