Terug

Volg Vandaag Inside

Gullit ziet Oranje-kandidaat: 'Kan me voorstellen dat Koeman geïnteresseerd in hem is'

Gullit ziet Oranje-kandidaat: 'Kan me voorstellen dat Koeman geïnteresseerd in hem is'

1 mrt 2023, 11:12

Ruud Gullit zou er niet raar van opkijken als Jerdy Schouten wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat schrijft de oud-voetballer in zijn column voor De Telegraaf.

Aanstaande vrijdag zal bondscoach Ronald Koeman zijn voorlopige selectie bekendmaken voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. De 26-jarige Schouten, die momenteel goed presteert bij Bologna, maakt volgens Gullit een goede kans om erbij te zitten. “Ik kan me voorstellen dat Koeman in hem geïnteresseerd is. Hij doet het heel goed in Italië.”

Schouten speelde zijn eerste en tot dusver enige interland voor het Nederlands elftal in juni, onder leiding van Louis van Gaal. “Maar Van Gaal liet hem vallen, hoewel Schouten een assist gaf en de bondscoach tevreden over hem was…”, weet Gullit.

Sentiment

Gullit adviseert Koeman om niet voor sentiment te kiezen. “Gewoon het beste elftal selecteren en met open blik naar de ontwikkeling van jonge spelers kijken. Dan zijn daar genoeg lichtpuntjes voor Oranje: Jongens als Xavi Simons van PSV en de Feyenoorders Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn spelers om in de gaten te houden.”

Toch zijn er volgens Gullit ook zorgen voor Koeman. “Virgil van Dijk stond in het FIFA-wereldelftal, maar zit niet in zijn beste periode bij Liverpool, Memphis Depay moet het bij zijn nieuwe club Atletico Madrid voornamelijk met invalbeurten doen, en Frenkie de Jong voetbalt goed mee bij FC Barcelona, maar zou nog veel meer zijn stempel op de ploeg moeten drukken”, is de oud-voetballer van mening. “En de spelers uit vorm zijn Steven Bergwijn en Steven Berghuis, Cody Gakpo heeft het moeilijk bij Liverpool, Daley Blind, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij spelen nauwelijks bij Bayern München en Internazionale.”

Ook op doel ligt er een uitdaging voor de nieuwe bondscoach. “Van de drie keepers op het WK zijn Andries Noppert en Justin Bijlow geblesseerd en speelt Remko Pasveer geen minuut meer bij Ajax…”

Op 24 maart zit Koeman voor de eerste maal op de bank in zijn tweede termijn als bondscoach. Frankrijk is dan in Parijs de eerste tegenstander in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2024. Drie dagen later staat een thuiswedstrijd tegen Gibraltar op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.