Terug

Volg Vandaag Inside

Gullit woest op KNVB: 'Ik ben ongelooflijk teleurgesteld in mijn KNVB'

Gullit woest op KNVB: 'Ik ben ongelooflijk teleurgesteld in mijn KNVB'

30 apr 2021, 18:54

Ruud Gullit is woest op de KNVB. De oud-voetballer vindt dat de Nederlandse voetbalbond zich compleet belachelijk maakt om niet mee te doen aan de internationale boycot van social media door FIFA, UEFA en de Formule 1-wereld tegen racisme.

Gullit werkt ook als ambassadeur voor de UEFA en heeft begrepen dat de KNVB de boycot negeert omdat er in Engeland een lange voorgeschiedenis is. 'En die voorgeschiedenis kennen wij hier niet en dan komt een boycot uit het niets, zei die woordvoerder. Maar men was even vergeten wat er onder meer in 2014 bij Oranje is gebeur', vertelt Gullit in gesprek met De Telegraaf.

Meerdere voetballers worden de afgelopen jaren enorm racistisch beledigd op social media. Gullit stelt dat de KNVB het gewoon niet voelt en geen idee heeft wat er allemaal is gebeurd. 'Mijn maag draait hier van om. Ik heb hier vrijdagmiddag kennis van genomen en ik ben ongelooflijk teleurgesteld in mijn KNVB.'

 De Europese voetbalbond UEFA sluit aan bij de actie van Engelse voetbalclubs om dit weekeinde de sociale media te boycotten als protest tegen onlineracisme en discriminatie. De bond legt zijn platforms stil van vrijdagmiddag tot en met maandagavond.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.