Terug

Volg Vandaag Inside

Gullit steunt Johan: 'Hij probeert de schade te beperken'

Gullit steunt Johan: 'Hij probeert de schade te beperken'

11 apr 2020, 14:25

Ruud Gullit reageert op de kritiek die er is op ondernemers en organisaties die tijdens de coronacrisis aan hun eigen belang denken. In de voetbalwereld doen clubs dat ook, maar Gullit vindt dat dat best mag. 'Iedereen probeert vanuit zijn eigen perspectief de schade te beperken', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook voetballers kunnen het zwaar hebben door de coronacrisis. De voetbalwereld wordt volgens 'De Zwarte Tulp' al snel in een verdomhoekje gezet. 'Mijn zoon heeft een klein jeugdcontractje bij AZ. Als die salaris zou moeten inleveren, houdt hij bij wijze van spreken niks meer over. En bij hem is dat tot daar aan toe, maar er zijn genoeg jonge voetballers die een klein hypotheekje hebben, of jonge kinderen. Moeten we daar schijt aan hebben omdat het voetballers zijn? Nee toch? Dat zijn ook gewoon mensen met zorgen, hoor. Iedereen heeft zijn eigen beslommeringen. Respecteer dat. Op voetballers is het vaak lekker makkelijk schieten', stelt Gullit.

De voetballerij lijdt volgens Gullit aan een imagoprobleem. 'Er is toch niets raar aan dat die clubs proberen straks nog wat wedstrijden te spelen, omdat ze hun schade dan tenminste nog een beetje kunnen beperken? Het lijkt soms net alsof voetbalclubs dat recht niet hebben', zegt Gullit.

De 66-voudig international van Oranje ging ook in op Johan, die afgelopen week bij talkshow Jinek te gast was. 'Johan Derksen was deze week bij Jinek, om te praten over zijn bluesfestival in Drenthe. Die zegt dan: 'Ik wil niet dat al die mensen naar ons dorp komen, want dat brengt de gezondheid in gevaar'. Prima. Maar vervolgens zegt hij: ‘De overheid moet het festival maar afgelasten, want dan krijg ik nog wat terug van de verzekering’. Ik bedoel: iedereen probeert vanuit zijn eigen perspectief de schade te beperken. Derksen doet dat, ondernemers doen dat, voetbalclubs proberen dat ook.'

VIDEO - Johan vindt ambassadeur VS een gladjanus

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.