Terug

Volg Vandaag Inside

Gullit na debuut: 'Mijn vader is heel trots, daar ben ik van overtuigd'

Gullit na debuut: 'Mijn vader is heel trots, daar ben ik van overtuigd'

30 okt 2020, 10:52

Maxim Gullit weet het zeker: hij heeft een trotse vader. De 19-jarige zoon van Ruud Gullit debuteerde donderdagavond in de hoofdmacht van AZ. De verdediger mocht net als de 17-jarige aanvaller Yusuf Barasi vlak voor tijd bij een voorsprong van 4-1 invallen in de Europese wedstrijd tegen HNK Rijeka.

"Geweldig, geweldig, geweldig", zei de jonge Gullit voor de camera van AZ TV. "Ik ben echt heel blij en heel trots op mezelf. Ik kan alleen maar lachen, dat straalde ik ook wel uit op het veld." Van vader Ruud had hij kort na afloop nog niets gehoord. "Maar dat komt omdat ik nog niet in de kleedkamer ben geweest. Met de wissels zitten we aan de andere kant, in een andere kleedkamer. Ik heb mijn telefoon nog niet aangeraakt en dus nog geen berichtjes gezien. Maar ik weet zeker dat ik er heel veel zal hebben. En mijn vader is heel trots, zeker weten, daar ben ik van overtuigd." Maxim Gullit ondertekende vorig jaar een contract tot medio 2022 bij AZ.

Barasi sprak van "een droom" die uitkwam in Alkmaar. "Ik had het eerst niet door toen de trainer me riep. Hij zei: heb je er wel zin in? Ik heb gelijk mijn trui en broek uitgetrokken. Ik had kippenvel. Heel mooi dat ik nu al mijn debuut in het Europese voetbal heb gemaakt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.