Terug

Volg Vandaag Inside

Gullit: 'Alle Ajax-spelers die Real Madrid versloegen, zijn nergens geslaagd in het buitenland'

Gullit: 'Alle Ajax-spelers die Real Madrid versloegen, zijn nergens geslaagd in het buitenland'

5 dec 2023, 12:29

Ruud Gullit vertelde maandagavond bij Rondo dat hij vindt dat alle Ajax-spelers die Real Madrid versloegen in de Champions League in 2019 niet geslaagd zijn in het buitenland.

Gullit zat onder meer met Marco van Basten aan tafel. Laatstgenoemde stelde dat het voor talentvolle spelers beter is om veel wedstrijden te spelen bij een Nederlandse club, voordat ze een stap naar het buitenland maken. “Nederland heeft de ideale competitie om vertrouwen op te bouwen.”

Een theorie waar Gullit het absoluut niet mee eens is. “Ik ga jou wat zeggen: alle spelers van Ajax die Real Madrid versloegen in de Champions League zijn nergens geslaagd in het buitenland. Er is dus geen zekerheid. Ook niet als je van een topclub als Ajax komt, die spelers zijn allemaal mislukt en het waren bij Ajax allemaal toppers.”

Na de succesvolle Champions League-campagne van Ajax in het seizoen 2018/2019 maakten meerdere spelers een transfer. Zo vertrok Frenkie de Jong naar Barcelona, Matthijs de Ligt naar Juventus en André Onana naar Internazionale.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.