Terug

Volg Vandaag Inside

Gündoğan wil praten met Volt en mogelijk terug naar fractie

Gündoğan wil praten met Volt en mogelijk terug naar fractie

9 mrt 2022, 17:39

Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan is bereid om onder begeleiding van een bemiddelaar te praten met Volt. Die partij zette haar eerder uit de fractie vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar daar zette de rechter woensdag een streep door. Volt moet het intrekken van het fractielidmaatschap terugdraaien en Gündoğan een schadevergoeding van 5000 euro betalen.

Gündoğan sluit een terugkeer naar de Volt-fractie niet uit. "Mijn hand blijft uitgestoken. Maar 'it takes two to tango'." Ze hoopt "zo snel mogelijk haar werk weer te kunnen hervatten".

Woensdag aan het eind van de dag, toen ze geflankeerd door haar advocaten, in een hotel in Amsterdam een reactie gaf op het vonnis, had ze nog niets gehoord van de fractie of het partijbestuur. Of die stilte een slecht voorteken is voor de mediation, kon zij niet zeggen.

Het Kamerlid zei dat ze inmiddels wel van "heel veel" leden van Volt felicitaties had ontvangen. Ze hoopt nu dat "de nachtmerrie gestaag zal eindigen" en dat de zuivering van haar naam kan beginnen. Volgens Gündoğan is er nu "tijd en heling nodig zodat mijn partij en ik hier sterker uit kunnen komen."

Gündoğan zegt dat zowel zij als Volt "lering moeten trekken uit deze dwaling". Volgens advocaat Geert-Jan Knoops is dat ook het belang van het vonnis. "Je mag meldingen nooit meer op zo’n manier behandelen. Dat is buitengewoon slecht voor het imago van de politiek. Het kan echt minder krampachtig, meer transparant en meer in overleg. Er zijn genoeg wegen om zo'n zaak te onderzoeken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.