Terug

Volg Vandaag Inside

Gündogan speler van de maand in Premier League

Gündogan speler van de maand in Premier League

12 feb 2021, 16:20

Ilkay Gündogan is uitgeroepen tot beste speler van de maand januari in de Premier League. De 30-jarige Gündogan won met City afgelopen maand alle negen wedstrijden: zes in de competitie en drie in de Engelse bekertoernooien. De Duitser, die toch niet bekendstaat als een doelpuntenmaker, tekende in januari voor vijf goals in de Premier League.

De teller van Gündogan staat dit seizoen op negen treffers. Hij maakte die allemaal in de afgelopen twee maanden. Zondag had de middenvelder met twee doelpunten ook een belangrijk aandeel in de winst op landskampioen Liverpool (1-4).

"Het hoogtepunt van januari was de hele maand", zegt Gündogan. "Want we wonnen al onze wedstrijden. Het geeft een geweldig gevoel als je als team zó sterk bent. Ik heb dat een paar keer gehad in mijn carrière, in het seizoen dat we 100 punten haalden en een keer toen ik bij Dortmund speelde."

City heeft aan kop van de Premier League 5 punten voorsprong op stadgenoot ManUnited, met een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg van manager Pep Guardiola is ook nog actief in de FA Cup en League Cup.

In november en december ging de prijs voor de speler van de maand naar Bruno Fernandes van Manchester United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.