Terug

Volg Vandaag Inside

Gündogan schiet Manchester City ook naar winst van FA Cup

Gündogan schiet Manchester City ook naar winst van FA Cup

3 juni 2023, 18:14

lkay Gündogan heeft Manchester City aan de tweede hoofdprijs van dit seizoen geholpen. De Duitser scoorde tweemaal tegen Manchester United in de finale van de FA Cup (2-1).

Landskampioen City maakt het voetbaljaar nog mooier als Internazionale volgende week wordt verslagen in de eindstrijd van de Champions League.

City won de FA Cup, het belangrijkste bekertoernooi van Engeland, voor de zevende keer. Trainer Erik ten Hag pakte eerder dit seizoen wel de minder prestigieuze League Cup met United. En de derde plaats in de Premier League is goed voor een ticket voor de nieuwe editie van de Champions League.

Gündogan schoot Manchester City al na 12 seconden op voorsprong. De middenvelder verbeterde het record van de snelste treffer ooit in een finale van de FA Cup. Louis Saha scoorde in 2009 al na 25 seconden namens Everton tegen Chelsea.

City domineerde maar moest na 33 minuten toch de gelijkmaker toestaan. Bruno Fernandes benutte een strafschop, nadat Jack Grealish de bal op een van zijn vingers kreeg gekopt. Arbiter Paul Tierney floot aanvankelijk niet voor een penalty, maar wees alsnog naar de stip toen hij op advies van de videoscheidsrechter de beelden had bekeken.

Gündogan schoot City in de 51e minuut voor de tweede keer op voorsprong. De middenvelder leek de bal niet eens zuiver te raken. Maar doelman David De Gea zag de inzet van de Duitser pas laat aankomen. De bal stuiterde net over de knie van verdediger Raphaël Varane van United het doel in. City was veel sterker dan United, waar de geblesseerde oud-spelers Antony en Lisandro Martínez van Ajax ontbraken. Maar toch bleef de eindstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend, met een tussenstand van slechts een goal verschil op het scorebord. De ingevallen Scott McTominay miste in blessuretijd nog een kans op de gelijkmaker voor United.

Nathan Aké, pas net hersteld van een blessure, mocht kort voor tijd invallen bij City. Wout Weghorst kwam in de slotfase in het veld voor United. Zijn ploeggenoot Tyrell Malacia kreeg geen speeltijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.